LDRA - Dětský tábor SuperTramp 2021

Termín: 3. července - 17. července 2021


______________________________________________________________________

ZTRÁTY A NÁLEZY!!

>>>Fotografie ztrát a nálezů<<<

Pokud v galerii naleznete nějakou z Vašich ztracených věcí, napište prosím na email info@supertramp.cz
______________________________________________________________________

Poštovní adresa na tábor:
Jméno Příjmení, LDRA SuperTramp, Areál DT Jitřenka, 569 91 Jedlová u Poličky
Poslední zásilky posílejte nejpozději v úterý 13. července, jinak nám je nestihne pošta doručit.

Denní zpráva - sobota 17.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Další povedený ročník SuperTrampu je tímto ukončen. Tábor proběhl bez žádných větších problémů, domů jsme všichni úspěšně dorazili až na malou komplikaci v Pardubicích z důvodu uzavřeného centra města kvůli cyklistickému kritériu. Přejeme vám všem pohodový a užitý zbytek léta a doufáme, že se zase za rok uvidíme!

Stejně jako minulý rok ještě prosba směřovaná všem rodičům. Věnujte prosím pozornost vrácené zdravotní dokumentaci, kam jsme vložili informace o případných potížích. Jedná se především o klíšťata, která jsme dětem během akce odstraňovali poměrně často. Počasí klíšťatům bohužel přálo. Pokud vám po vybalení kufrů něco přebývá nebo naopak chybí, napište nám na info@supertramp.cz, pokusíme se nasměrovat věci ke správnému majiteli. Současně budeme rádi, když nám pošlete svoje případné postřehy, náměty nebo připomínky. Děkujeme všem za skvělých 14 dní a těšíme se už za necelý rok zase na shledanou!

Jídelníček

Snídaně: Chléb s máslem a marmeládou

Denní zpráva - pátek 16.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Páteční dopoledne jsme využili k dohnání restů z minulého dne, dofotili jsme fotky do Kalendáře a nejstarší oddíly měly možnost si také vyzkoušet střelbu. Odpoledne jsme se šli naposled podívat do lesa, kde jsme si zahráli hru Doplňovačka a získali tak dlouhý vzkaz hodnotící náš finišující pobyt na táboře. Po svačině jsme si naposledy zahráli vybíjenou, volejbal a po večeři nás čekal závěrečný nástup. Večer jsme se naposledy sešli u táboráku, hrálo se na kytary, opékaly se buřty a na grilu se připravovaly topinky, které měly jako vždy velký úspěch. Tradičně jsme táborák zakončili stezkou odvahy.

Jídelníček

Snídaně: Chléb s máslem a sýrem
Svačina: Meloun
Oběd: Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky; Rýžový nákyp se švestkami
Svačina: Drožďová pomazánka, pečivo
Večeře: Bramborový guláš

Denní zpráva - čtvrtek 15.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Po včerejším odlehčeném programu jsme se opět plní sil mohli pustit do her a soutěží. Hned dopoledne jsme se pěkně vyběhali u Čísel, která jsme spojili s vybíjenou. Odpoledne dostali hlavní slovo naše umělecké a kreativní sklony při fotosoutěži o nejlepší Kalendář. Navíc jsme si vyzkoušeli střelbu ze vzduchovky, airsoftové pistole a reflexního luku.
Večer byl prostor pro diskotéku, a když už jsme si mysleli, že zlatý hřeb večera je za námi, z polospánku nás probrali naši vedoucí ke hře Velmistři. Po této tajemné tečce dne jsme se zase zachumlali do spacáků a usnuli se sladkým vědomím, že zítra ráno máme posunutý budíček.

Jídelníček

Snídaně: Chléb s máslem marmeládou
Svačina: Jablko
Oběd: Polévka zeleninová; Koprová omáčka s vejcem, brambory
Svačina: Paštiková pomazánka, pečivo
Večeře: Lasagne

Denní zpráva - středa 14.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Včerejší putování a horké počasí nás docela zmohlo, dnes jsme si zasloužili trochu odpočinku. Nahrálo nám k tomu i deštivé dopoledne. Každý oddíl si proto zorganizoval svůj program, vešly se i chvíle osobního volna, čas na sprchování a drobné hry. Naštěstí po obědě se už zase ukázalo sluníčko a oteplilo se, takže jsme mohli odložit pláštěnky a gumáky. Večer jsme se všichni společně pustili do soutěže Co na to táborníci, tedy známé zábavy plné otázek, anket, tipovaček a odpovědí.

Jídelníček

Snídaně: Chléb s máslem a šunkou
Svačina: Banán
Oběd: Polévka krupicová s vejcem; Zapečené těstoviny s uzeným masem a špenátem
Svačina: Pizza koláč
Večeře: Knedlo vepřo zelo

Denní zpráva - úterý 13.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Ráno nás potěšila suchá tráva, dnešnímu výletu nic nestálo v cestě. Vycházeli jsme po snídani postupně po družinách, protože na každou čekaly po trase různé úkoly. Cestu nám ukazovaly fáborky. Sluníčko svítilo a my se krátce po poledni usadili na louce, kam nám kuchyně dovezla posilnění v podobě nadrozměrných hotdogů, které téměř všichni zvládli dvakrát a ještě bylo i na přidání. Byl to náš oběd v trávě. Potom už jsme se vydali na zpáteční cestu, abychom v horkém dni vyšetřili před večeří ještě trochu času na vítané ochlazení při vodní bitvě. Večer jsme už měli osobní volno, někdo odpočíval, někdo si zahrál míčové hry a někdo třeba i šachy.

Jídelníček

Snídaně: Houska, máslo, sýr
Svačina: Nektarinka
Oběd: Hot Dog
Svačina: Croissant s čokoládou
Večeře: Pečené kuře, brambory

Denní zpráva - pondělí 12.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Na dnes byl původně naplánovaný druhý celodenní výlet. Noční déšť nás ale odradil, jinak bychom měli brzy mokré botičky. Výlet jsme o den odložili a vrhli se do her. Hned dopoledne to byla variace na Fortnite, v české verzi Ocásky nebo Páv. Kdo přišel o provázek, vypadnul a hrací pole se stále zmenšovalo. Po obědě nás čekaly oddílové programy a branný závod. Večer byl pak ve znamení oblíbených míčových her. Na výlet vyrazíme zítra.

Jídelníček

Snídaně: Loupáčky
Svačina: Banán
Oběd: Hráškový krém; Vepřové maso na kmíně, těstoviny
Svačina: Rybí pomazánka, chléb
Večeře: Srbské rizoto sypané sýrem, kyselá okurka

Denní zpráva - neděle 11.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Vstoupili jsme do druhé poloviny naší rekreační akce a tak byl čas na větší úklid celého tábora. Tomu jsme věnovali část dnešního dopoledne, aby se nám tady pořád líbilo. Zbývající čas do oběda jsme vyplnili hrou, která otestovala naše komunikační a výtvarné schopnosti. Nakreslit zadaný obrázek jen podle slovního popisu nebylo vůbec snadné. Po poledním odpočinku jsme se začali chystat na večerní divadlo. Každá skupinka si vymyslela a secvičila krátkou scénku. Tím byl daný večerní program, divadlo jsme si ještě zpestřili táborákem a opékáním buřtů.
Naší pobytové akci v prvním týdnu jejího konání počasí přálo a zdravotní kondici dětí nekomplikovaly ani déletrvající tropické dny, ani výrazně chladné noci. Nemuseli jsme proto zatím řešit žádná horečnatá onemocnění. Vedoucí se dětem svědomitě věnují, proto se nevyskytl ani vážnější úraz, který by si vyžadoval lékařské ošetření. Výjimečně se objeví nějaký namožený sval. Pravidelně odstraňujeme přichycená klíšťata a drobné třísky. V nadcházejícím druhém týdnu tábora očekáváme ochlazení a bude nutné dbát na dostatečné oblečení.

Jídelníček

Snídaně: Pečivo s máslem a marmeládou
Svačina: Jablko
Oběd: Znojemská pečeně s rýží
Svačina: Ovocný jogurt, rohlík
Večeře: Krupicová kaše, buřty, pečivo

Denní zpráva - sobota 10.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Naše pohybová příprava z předchozích dnů se dnes dopoledne zúročila při táborové Olympiádě. Soutěžili jsme v překážkovém běhu do kopce, hokejovém golfu, skoku dalekém, hodu koulí a granátem, sprintu i štafetě. Odpoledne a večer se pak nesly ve znamení vybíjené. Zatímco po poledním klidu se rozehrály turnaje mezi oddíly, po skvělé svíčkové přišla nařadu verze všichni proti vedoucím. Jak asi tušíte, vyhráli všichni. Hned potom jsme se umyli a vlezli do spacáků.

Jídelníček

Snídaně: Rohlík s máslem a marmeládou
Svačina: Banán
Oběd: Žemlbába s jablky
Svačina: šunková pomazánka, chléb
Večeře: Hovězí svíčková, houskový knedlík

Denní zpráva - pátek 9.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Dopoledne jsme protáhli nohy a dobývali jsme nejvyšší vrcholy světa. Na každém vrcholu jsme museli splnit nějaký úkol a pokud jsme neuspěli, museli jsme se vracet. Odpoledne jsme si po náročných výstupech udělali relaxační odpoledne - věštilo se z kostek, spalo se, hrálo se na kytaru, kreslilo a tvořilo. Po večeři jsme se převlékli do kostýmů a užili si táborovou karnevalovou diskotéku.

Jídelníček

Snídaně: Rohlík s medovým máslem
Svačina: Ovoce
Oběd: Hovězí vývar s nudlemi; Mletý máslový řízek, bramborová kaše
Svačina: Vaječná pomazánka, chléb
Večeře: Milánské špagety sypané sýrem

Denní zpráva - čtvrtek 8.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Čtvrtek měl být nejteplejším dnem celého tábora, a tak jsme se na to připravili v rámci našeho programu, i když to nakonec nebylo "tak horké". Na dopoledne jsme se schovali do lesa, kde jsme si zahráli oblíbenou hru Co do lesa nepatří. Vedoucí nám tu poschovávali řadu věcí, které v lese nemají co dělat, a my jsme jich museli co nejvíc najít a zapamatovat si je. Po poledním klidu vypukla vodní bitva, abychom se ochladili a taky trochu vyběhali. Druhá část odpoledne byla naopak vědomostní a logická při hře Šifry. Čas po večeři jsme pak ještě vyplnili akční hrou Kolíky, u kterých jsme si trochu zaběhali, hodně zafandili a hlavně jsme se pořádně zasmáli. Vedení tábora celý den sledovalo vývoj počasí a meteorologické výstrahy, které varovaly před silnými bouřkami. Znovu byla prověřena bezpečnost areálu a ve spojení jsme byli se zkušeným synoptikem, abychom mohli včas reagovat na postup bouřkové vlny. Hlídka vývoj počasí sledovala až do rána. Noc u nás proběhla bez problémů.

Jídelníček

Snídaně: Chléb s máslem a marmeládou
Svačina: Broskev
Oběd: Čočková polévka; Uzené maso se špenátem, brambory
Svačina: Pletýnka se sýrem
Večeře: Srbské vepřové žebírko, dušená rýže

Denní zpráva - středa 7.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Každý správný tábor má mít svůj celodenní výlet. My máme v plánu hned dva a první připadl právě na dnešek. Kvůli platným epidemickým doporučením jsme se nevydali tradičně do Poličky, ale do lesa. Zábavy jsme si tam užili spoustu, hlavně při hře na Kance, kdy si děti měly ulovit svého divočáka, neboli vedoucího. Nechyběl nám balíček s dobrotami na cestu a v poledne nám oběd přivezli. Na vydatnou večeři jsme byli zpět a před spaním jsme ještě stihli trochu legrace v oddílech. Pak už rychle do spacáků, protože to vypadá na noční deštík.

Jídelníček

Snídaně: Šunková pěna, chléb
Svačina: Ovoce
Oběd: Balíček na výlet
Svačina: Kobliha
Večeře: Dušené maso se zeleninou, brambory

Denní zpráva - úterý 6.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Horké slunečné počasí nás dnes přimělo k odpočinkovějšímu programu. Dopoledne jsme si zahráli na televizní zpravodajství a natáčeli krátká videa. Každý oddíl své vlastní. Odpoledne bylo jako dělané na vodní bitvu. Lze si dobře představit, že ani nit nezůstala na nikom suchá a krásně jsme se ochladili. Před večeří jsme se schovali do lesa, kde jsme si zahráli na Bizony. Je to trochu běhací, ale hlavně více vědomostní hra. Večer pak byl ve znamení Her bez hranic, což je velice pestrá štafetová hra plná netradičních disciplín.

Jídelníček

Snídaně: Sýrová pomazánka, chléb
Svačina: Ovoce
Oběd: Česneková polévka s krutony; Gratinované rybí filé, brambory
Svačina: Pomazánkové máslo, rohlík
Večeře:Zapečené těstoviny se šunkou a vejcem

Denní zpráva - pondělí 5.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Počasí nám letos zatím přeje, zítra prý dokonce bude horka až moc, tak uchystáme vodní bitvu.
Dnešek jsme využili k hodně aktivní zábavě. Dopoledne jsme vyrazili do lesa na hru Cesta štěstí. Čekala nás řada úkolů, o kterých rozhodovala povětšinou šťastná náhoda. A podobné to vlastně bylo i večer, protože akční hra Člověče nezlob se je v naší verzi běh dokola podle toho, co si hodíme na kostce. Ale abych nezapomněl, odpoledne bylo rovněž nabité, zčásti oddílovými programy a zčásti softbalem, který organizoval sporťák Ridlas, a pro nejmladší oddíly i sprchováním v teplé vodě.

Jídelníček

Snídaně: Chléb, máslo, džem
Svačina: Ovoce
Oběd: Zelná polévka; Restovaná čočka s vejcem
Svačina: Domácí perník s čokoládovou polevou, sypaný kokosem
Večeře: Mleté kuličky s rajskou omáčkou, těstoviny

Denní zpráva - neděle 4.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

První den na táboře byl sice včerejšek, ale ten opravdu první - celý, to byl teprve dnešek. Mohli jsme se pustit do všech dobrodružství. A jako každý rok jsme se hned na začátek věnovali vlajkám. Každý oddíl přece musí mít svoji zástavu. Za dopoledne jsme měli hotovo.
Po obědě byl správný čas na první střípek celotáborové hry. Museli jsme posbírat co nejvíc poztrácených penízků - problém byl ale v tom, že zlý černokněžník nesměl vidět žádný pohyb, nikdo se nesměl ani hnout, jinak o všechny penízky zase přišel. A pak už jsme se mohli těšit na večerní uvítací táborák, opékání buřtů a kytaru.

Jídelníček

Snídaně: Chléb se sýrem
Svačina: Ovoce
Oběd: Kuřecí polévka s nudlemi; Kuře na paprice, houskový knedlík
Svačina: Borůvkový jogurt
Večeře: Zeleninové rizoto se sýrem, kyselá okurka

Denní zpráva - sobota 3.7.2021

Zpráva hlavního vedoucího

Při odjezdu z Pardubic se porouchal autobus, takže došlo ke zdržení, které jsme vyplnili administrativní registrací a kontrolou účastníků našeho tábora. Naštěstí se podařilo autobus opravit, takže jsme odjížděli se zpožděním cca 30 minut. Za toto se omlouváme.
Do tábora jsme dorazili v pořádku, děti byly po příjezdu rozděleny do oddílů, ubytovány a seznámeny s táborem.
Za celý kolektiv tábora SuperTramp bychom Vám chtěli poděkovat za spolupráci při odjezdu autobusů.

Jídelníček

Svačina: Rohlík s pomazánkovým máslem
Večeře: Hovězí guláš, těstoviny

Ministr - hlasovací a konferenční systémy, zvuková a osvětlovací technika Folková skupina Pouta Pardubice Plavecké centrum U Majáku